Я завжди рада гостям! :)

вівторок, 11 жовтня 2016 р.

У навчальних закладах слід спілкуватися лише українською мовою


Міністерство освіти і науки України в листі «Щодо застосування державної мови» від 07.10.2016 № 1/9-542 зауважує, що на виконання норм мовного законодавства в робочий час у навчальних закладах з навчанням українською мовою працівники — науково-педагогічні, педагогічні та інший персонал — мають використовувати українську мову



У навчальних закладах із навчанням мовами національних меншин поряд з українською мовою використовують також мову, якою провадять навчально-виховний процес у закладі.

Робочі навчальні плани з певним мовним компонентом розробляють загальноосвітні навчальні заклади щорічно на основі Типових навчальних планів. При цьому рекомендовано заздалегідь, не пізніше 1 березня, розпочинати роботу над проектом робочого навчального плану і широко інформувати про це батьків та учнів на веб-сайті закладу, під час батьківських зборів, а також проводити відповідне опитування.

Також Міністерство рекомендує:
• посилити роботу з популяризації української мови в учнівському, студентському та педагогічному середовищі, залучаючи дітей і молодь до участі в різноманітних навчально-виховних та культурно-просвітницьких заходах
• забезпечити за необхідності підвищення рівня володіння державною мовою науково-педагогічними та педагогічними працівниками.

Раніше, наказом від 27.09.2016 № 1152, Міністерство освіти і науки України зобов’язало працівників Міністерства усіх категорій посад під час виконання службових обов’язків при спілкуванні з громадянами України вживати лише державну мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Загляньте і на інші сторінки