Я завжди рада гостям! :)

вівторок, 7 серпня 2018 р.

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ під час ожеледиці та на льоду


ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ
під час ожеледиці та на льоду

®         Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає небезпеки травмувань.
®         Не прогулюйтеся із самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та потрапити на дорогу,
автомобіль може виїхати на тротуар.
®         Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та ожеледиці. В ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобілів.
®         Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. Руки мають бути вільні від речей, не тримайте їх у кишенях. Пам’ятайте, що поспіх збільшує небезпеку падіння.
®         Пам’ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи та без високих підборів, рельєфні підошви.
®         Якщо у вас із собою сумка, то вона має бути тільки такою, яку можна носити через плече, можна носити невеличкий рюкзак.  
®         Будьте готові, про всяк випадок, під час перебування в ожеледицю на вулиці впасти. Падати треба з мінімальною шкодою для свого здоров’я. Відразу присядьте, у момент падіння стисніться, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов’язково переверніться — удар втратить свою силу при обертанні.
®         Що робити, якщо ви впали?.. Якщо через деякий час відчули біль у голові, в суглобах, нудоту, побачили, що утворилися пухлини, — терміново повідомте батьків (або дорослих, які вас супроводжують), щоб вчасно звернутися до лікаря, інакше можливе виникнення ускладнень з неприємними наслідками.
®         Нестійкі погодні умови — відлига вдень і заморозки вночі — сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд (особливо старих будинків з похилим дахом), що виступають на архітектурних частинах будинків та великих деревах.
Пересуваючись містом у період танення льоду, треба бути особливо уважними, проходячи повз будинки чи біля високих дерев, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів.
За можливості необхідно триматись на безпечній відстані від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. Ні в якому разі не заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Загляньте і на інші сторінки