Я завжди рада гостям! :)

пʼятницю, 4 листопада 2016 р.

Як уберегти маленьку дитину від опіків

Щодня в лікарню потрапляють десятки малюків з опіками. Немовлята й діти молодшого віку мають таку ніжну шкіру, що можуть обпектись набагато швидше й легше, ніж дорослі.
Чи знаєте ви, що:
·                                 Чашка чаю може бути найнебезпечнішим предметом у вашій кімнаті. Будь-який гарячий напій може обпекти дитину навіть через 15 хвилин після того, як був приготований.
·                                 Ваш випрямляч для волосся (або плойка) може розжарюватися так само, як праска. Дитина може отримати опік, якщо доторкнеться до нього, навіть якщо його було вимкнуто 15 хвилин тому.

На кухні
На кухні є не тільки плита, а й чайник, чашки з гарячими напоями та каструлі. І все це може обпекти дитину. Маленькі діти можуть вилазити на стільці та столи, діставати руками набагато вище й далі, ніж ви розраховуєте.
·                                 Каструлі можуть здаватись дитині цікавою забавою. Відверніть каструлі ручками від краю столу або кухонної плити й зафіксуйте їх так, щоб дитина не змогла їх перекинути чи потягнути на себе.
·                                 Шнур від чайника також може становити небезпеку, але якщо ви змотаєте його й заховаєте за обмежувачем на підставці або будете використовувати чайник з коротким шнуром, то знизите ризик того, що дитина потягне за нього й виллє на себе окріп.
·                                 Діти можуть легко перекинути гарячі напої, до того ж чашка чаю може обпалити навіть за годину. Тому, коли ви берете свій гарячий напій, тримайте дитину на відстані, переконайтеся, що ви не несете чашку над головою малюка, і поставте її в недоступному для дітей місці.
·                                 Конфорки плити, каструлі, а також дверцята духовки можуть залишатись гарячими навіть після вимкнення. Хоч ви й можете навчити дітей, як безпечно поводитися поруч з ними, але вони не завжди зможуть зрозуміти або пригадати про небезпеку, то ж краще тримайте їх подалі від цих місць.
·                                 Мікрохвильова піч нагріває продукти не так, як плита. Уникайте розігрівання пляшечок з молоком для немовлят у мікрохвильовій печі, бо молоко може нагріватись нерівномірно, утворюючи дуже гарячі пласти, які можуть обпалити ротик дитини. Замість цього краще використовувати глечик з гарячою водою. Добре струсіть пляшечку після розігріву й переконайтеся, що молоко тепле, а не гаряче.
·                                 Фритюрниці можуть легко призвести до пожежі. Якщо ви не хочете переходити до використання плити або використовувати електричну фритюрницю, переконайтеся, що робоча ємність заповнена лише на 1/3, і стежте за нею.
·                                 Сірники, запальнички та свічки – це предмети тільки для дорослих. Малюки можуть бавитись ними. Тому безпечніше тримати сірники, запальнички та свічки поза їхнім полем зору й досяжністю, а ще краще замикати такі предмети на ключ. Пам'ятайте, що навіть якщо запальнички мають запобіжники, багато 3–4-річних малюків зможуть упоратися з ними протягом декількох секунд; захисні механізми не стануть перешкодою також і для дітей старшого віку.
У спальні
Випрямляч для волосся й щипці для завивки (плойки). Випрямляч для волосся дійсно може розжарюватись і все ще залишатись гарячим навіть після відімкнення від струму. Якщо ці прилади надійно зберігаються на високій полиці або будуть заховані в теплозахисну сумку, ваш малюк буде краще захищений від того, щоб випадково на них наступити, доторкнутись до них або спробувати з ними погратись.
У ванній
Купання – невід'ємна частина життя кожної дитини. Шкіра дитини у 15 разів тонше, ніж у дорослих, то ж гаряча вода може становити реальну небезпеку для дітей.
·                                 Вмикайте холодну воду перед гарячою. Ви можете переконатися, що вода потрібної температури, наливаючи у ванну спочатку холодну воду. А коли холодна вода набереться в достатньому обсязі, додавайте гарячу, щоб отримати потрібну температуру.
·                                 Випробування ліктем – це найшвидший спосіб перевірити температуру води. Занурення ліктя у воду дає добре уявлення про те, якою вода буде для малюка. Лікоть повинен відчувати тепло, а не гаряче або холодне.
·                                 Термостатичні змішувальні клапани – великий винахід. Вони контролюють температуру гарячого крана, то ж ви зможете наповнити ванну гарячою водою, але дитину при цьому не обпекти. Ці пристрої повинен встановлювати тільки професіонал.
·                                 Час купання. Багато випадків отримання опіків відбувається тоді, коли дитина потрапляє у ванну, перш ніж вона буде остаточно готова, бавиться зі струменем гарячої води або нахиляється по іграшку й падає в гарячу воду. Гаряча вода може викликати настільки серйозні опіки, що в дітей витрачаються роки на лікування й залишаються шрами на все життя. Тому невідлучно перебувайте біля малюка під час купання, щоб убезпечити його, а також добре провести час разом.
У вітальні
Ось де малюки можуть відчути відносну свободу. Вітальня може бути сповнена сюрпризів і цікавих предметів для досліджень. Навіть якщо дитина тільки почала повзати, ви здивуєтесь тому, куди вона може дістатися за лічені секунди.
·                                 Так, як і на кухні, у кімнаті не можна забувати про небезпеку, що виходить від гарячих напоїв. Поставте кухоль на верхню полицю, а не на низький журнальний столик. Якщо ви хочете відпочити за чашкою чаю, попросіть кого-небудь потримати дитину або посадіть її у власне крісло.
·                                 Обігрівачі й каміни. Танець язиків полум'я привертає увагу немовлят і дітей молодшого віку. Захисний щиток попередить контакт дітей з вогнем.
·                                 Праска. Праска залишається гарячою після того, як її вимкнули. Навіть старші діти можуть зробити помилку й доторкнутись до гарячої праски. Після того, як ви закінчили нею користуватись, безпечніше буде поставити прилад подалі – поза досяжністю й полем зору дитини.
На природі
Гриль, мангали й багаття цілком заслужено є предметом занепокоєння батьків. Але під пильним наглядом діти можуть насолоджуватись літніми розвагами без будь-якого ризику для себе.
·                                 Гриль і мангали залишаються гарячими протягом тривалого часу, навіть коли на них давно немає їжі. Одноразовий мангал можна опустити у відро з холодною водою, щоб він охолоджувався швидше за той час, доки дітей відвели від них подалі.
·                                 Діти дуже люблять багаття. Незважаючи на те що таке радісне для малюків явище зазвичай відбувається тільки раз чи два на рік, краще все ж навчити дітей залишатись на безпечній відстані від вогню й пильно наглядати за ними.
·                                 Феєрверки турбують батьків за абсолютно очевидних причин, особливо під новий рік, коли кожний уважає своїм обов'язком запустити в небо свою ракету. Будьте обережні.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Загляньте і на інші сторінки